Druk en Borduur technieken

Druk en Borduur technieken

de techniek maakt het verschil.

Bij het bedrukken en produceren van onze producten maken wij gebruik van verschillende technieken. De techniek die gekozen wordt is afhankelijk van de vraag en het product. Heb je een vraag? Neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

ZEEFDRUK PLASTISOL

screenprint-360

De zeefdruk plastisol techniek is één van de meest simpele en goedkoopste manier van drukken. De inkt dekt heel snel en ‘ligt’ op het kledingstuk. Door het gebruik van speciale ‘zeven’ en inkt worden logo’s en andere artworks direct op het textiel gedrukt. De kleuren zijn goed zichtbaar.

ZEEFDRUK WATERBASED

technieken_zeefdruk-360

Bij de waterbased zeefdruk waterbase techniek wordt gebruik gemaakt van een dunnere inktlaag. De inkt trekt gedeeltelijk in het kledingstuk en de kleuren zijn goed zichtbaar.Deze techniek is iets duurder dan de zeefdruk plastisol techniek omdat het drukproces arbeidsintensiever is.

RELIËF DRUK

technieken_reliefdruk-360

Reliëfdruk

BRICK FOLIEDRUK

technieken_brickfolie-360

Brick foliedruk is een dikke folie (tussen de 0.5 en 1mm dik) waaruit logo’s kunnen worden gesneden. Deze logo’s worden vervolgens met hitte op het textiel aangebracht. Dit geeft een mooi 3D-effect aan het logo.

TRANSFERDRUK

transfer druk-transferprint-360

Bij transferdruk wordt een logo op (transfer)papier aangebracht en vervolgens op een hoge temperatuur in een pers op hoge temperatuur tegen elkaar aangedrukt. Gedetailleerde onderdelen zijn geen probleem.

FLEX FOLIEDRUK

Flex foliedruk flexfolieprint

Bij de flex foliedruk techniek worden de logo’s uit een soort folie gesneden en daarna onder druk en warmte op het kledingstuk ‘gedrukt’. De keuze voor deze techniek komt vaak voor bij lage aantallen en hele specifieke (felle) kleuren.

DTG DIGITAL PRINT

technieken_dtg-DTG print

Met DTG Digital Print is het mogelijk om een full-color motief of tekening/patroon op een kledingstuk te printen. Hierbij wordt een printer gebruikt die direct op het textiel kan printen. Deze techniek is heel geschikt voor lage aantallen.

SUBLIMATIE

technieken_sublimatie-800

Wanneer er een full-color artwork of logo moeten worden gedrukt, is sublimeren een mogelijkheid. Hierbij wordt het artwork eerst in spiegelbeeld op een speciale folie of papier gedrukt. Vervolgens wordt deze onder warmte en druk op textiel aangebracht.

BORDUREN

technieken_borduren-800

Borduren is een mooie en duurzame oplossing om textiel een luxe uitstraling te geven. Wij borduren een ontwerp rechtstreeks op textiel, caps of op labels. Meerkleurige en full-colour designs behoren tot de mogelijkheden.

 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over design /grafische ontwerp voor uw merk of bedrijf door ons?  Bel ons via +31(0)527-304033, mail naar info@merchfactory.nl of maak gebruik van ons Contactformulier.